Καταγγέλλουμε τις δολοφονικές επιθέσεις φασιστοειδών

κατά μεταναστών στον Ασπρόπυργο

και των Μελών της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά

Πειραιάς 18/10/2017

 

Σε οργανωμένη δολοφονική επίθεση κατά μεταναστών εργατών γης προχώρησε το Σάββατο 7/10 ένα τάγμα εφόδου φασιστοειδών στον Ασπροπύργου. Η πενταμελής ομάδα των φασιστών επιτέθηκε με σιδηρογροθιές κατά δύο μεταναστών εργατών την ώρα που βρίσκονταν σε θερμοκήπια και δούλευαν. Ο ένας εκ των δύο μεταναστών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, κυρίως στο κεφάλι.

Οι δράστες είναι γνωστοί στα θύματα. Στις διαδηλώσεις στον Ασπρόπυργο τον περασμένο Μάη και Ιούνη είχαν παρουσία μαζί με τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκαν στους μετανάστες και τους αντιφασίστες. Μετά τα γεγονότα εκείνα, οι ίδιοι πήγαν στο χώρο εργασίας και φωτογράφιζαν τους μετανάστες εργάτες για να τους τρομοκρατήσουν. Όπως φαίνεται δεν έμειναν στις απειλές αλλά προχώρησαν σε επιθέσεις.

Αυτοί είναι οι Χρυσαυγίτες, μπράβοι του συστήματος, υποστηρικτές των επιλογών του κεφαλαίου και εχθροί κάθε εργαζόμενου μετανάστη ή Έλληνα.

Με το μανδύα του νόμιμου πολιτικού κόμματος προσπαθούν να επιβάλουν την τρομοκρατία των ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές. Ο Παύλος Φύσσας και ο Σαχζάτ Λουκμάν δολοφονήθηκαν, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δέχτηκαν δολοφονικά χτυπήματα χάριν των μεγαλοεργολάβων της ζώνης του Περάματος, μετανάστες όπως οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες και εκατοντάδες άλλοι δέχτηκαν τις οργανωμένες επιθέσεις, τα μαχαιρώματα, τα χτυπήματα με ρόπαλα, τους εμπρησμούς χώρων θρησκευτικής λατρείας, τα πογκρόμ και τις καταστροφές μαγαζιών. Αγωνιστές των κινημάτων και της αριστεράς, στέκια συλλογικοτήτων και Γραφεία αριστερών οργανώσεων μπήκαν στο στόχαστρο.

Ταυτόχρονα νέα φασιστική-δολοφονική επίθεση πραγματοποιήθηκε από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής σε βάρος αφισοκολλητών της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) στον Πειραιά όπως καταγγέλλει το ναυτεργατικό σωματείο. Ειδικότερα τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης δύο μέλη της ΠΕΝΕΝ, που κολλούσαν αφίσες για επικείμενη εκδήλωση του σωματείου τους για την Οκτωβριανή Επανάσταση, δέχτηκαν επίθεση από οργανωμένη ομάδα 10-12 ατόμων με μηχανές έξω από τον Οίκο Ναύτη στον Πειραιά.

Μεγάλη είναι η ευθύνη τόσο της κυβέρνησης όσο και της αστυνομίας καθώς ένα χρόνο τώρα που ξετυλίγονται οι επιθέσεις από τους χρυσαυγίτες δεν προχώρησαν σε καμία πρωτοβουλία για να συλληφθούν και να παραπεμφθούν οι δολοφόνοι της γνωστής φασιστικής συμμορίας.

Απαιτούμε:

  • Να συλληφθούν ΤΩΡΑ οι δράστες- δολοφόνοι του Ασπροπύργου και όλων των άλλων δολοφονικών επιθέσεων και να παραπεμφθούν σε δίκη.

  • Να κλείσουν τα γραφεία – ορμητήριο της Χρυσής Αυγής.

  • Έξω η χρυσή Αυγή από τις γειτονιές μας, τα σχολεία και τους χώρους δουλειάς. 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos