Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.

 

 

Πειραιάς 24/10/2018

 

 

 

Το Υπ. Παιδείας με απόφασή του στις 17–9–2018 απάντησε στο αίτημα για χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας στην αναπληρώτρια συνάδελφο Ευαγγγελία Δηνοπούλου, εκλεγμένης στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, χωρίς να έχει επιλύσει το πρόβλημα της τιμωρητικής διάταξης ΜΗ προσμέτρησης της προϋπηρεσίας της για το διάστημα που η συναδέλφισσα θα επιτελεί τα καθήκοντά της ως μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

 

Το ΥΠΠΕΘ με την πολιτική που ακολουθεί καθιστά «απαγορευτική» τη συνδικαλιστική δράση κάθε αναπληρωτή και αναπληρώτριας. Σήμερα, με βάση τον τρόπο που καταρτίζονται οι πίνακες των αναπληρωτών, ο χρόνος της συνδικαλιστικής άδειας για τους αναπληρωτές δεν προσμετράται ως προϋπηρεσία για την ένταξή τους στους πίνακες. Είναι αυτονόητο ότι με ευθύνη του Υπ. Παιδείας αυτό έπρεπε να είχε λυθεί, ώστε οι αναπληρωτές που εκλέγονται στα Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. να μην κινδυνέψουν την επόμενη χρονιά να μείνουν χωρίς δουλειά!

 

Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις το αυτονόητο δικαίωμα που έχουν οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας να συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, χωρίς συνέπειες που καθιστούν απαγορευτική την ενασχόλησή τους με το συνδικαλισμό και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

 

Έχουμε χρέος να διεκδικήσουμε την εξίσωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Εξίσωση όλων των τύπων αδειών- εγκυμοσύνης, λοχείας, ανατροφής, αναρρωτικών, συνδικαλιστικών, άνευ αποδοχών- με των μονίμων.  

 

Η υπόθεση υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων μας είναι υπόθεση όλων μας! Η ΔΟΕ πρέπει να πάρει άμεσα και ξεκάθαρα θέση.

 

Ίσα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους  και αναπληρωτές.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos