ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ ΤΗΣ "COSCO" ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Πειραιάς 06-09-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» στηρίζει τον αγώνα και την απεργία των εργαζομένων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της "COSCO" στο λιμάνι του Πειραιά.  Το Σωματείο τους, η ΕΝΕΔΕΠ, προχώρησε σε αυτή την απόφαση αφού η "COSCO" μαζί με τους εργολάβους της αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.


Η "COSCO" κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, χωρίς να διασφαλίζει κρίσιμα ζητήματα όπως η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων παρότι την περίοδο 2007-2017 ο μονοπωλιακός όμιλος, σύμφωνα με τα ίδια του τα στοιχεία, καταγράφει αύξηση της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατά 195%! Ενώ μόνο στο Α’ εξάμηνο του 2018 πέτυχε αύξηση περίπου 30%!

 

Αντίθετα, η εργοδοσία κατασκευάζει σωματείο-σφραγίδα για να υπονομεύσει τον αγώνα των εργαζομένων και αξιοποιεί μηχανισμούς τρομοκρατίας και λάσπης ενάντια στον δίκαιο αγώνα τους. Ό,τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες όλα αυτά τα χρόνια, το κατάφεραν μαζί με το σωματείο τους και τη στήριξη και την ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων από άλλους κλάδους.

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος»  εκφράζει την αλληλεγγύη της στο μεγάλο αγώνα των λιμενεργατών. Στηρίζουμε την απεργία της ΕΝΕΔΕΠ την Παρασκευής 7 Σεπτέμβρη  και τα δίκαια αιτήματά της.

 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos