ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ

ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Πειραιάς 08/11/2017

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/11, 13:30, ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35, ΠΕΙΡΑΙΑΣ)

 

Όπως πληροφορηθήκαμε από ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός που υπηρετεί στα Κύθηρα και αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την υγεία της (αυτοάνοσο νόσημα) ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ξαφνικά από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Ο λόγος που επικαλούνται είναι ότι η συναδέλφισσα, που ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα), δεν έχει προσκομίσει πιστοποιητικό από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ - Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.). Σημειώνουμε ότι η συναδέλφισσα είχε καταθέσει ανάλογο πιστοποιητικό την περασμένη σχολική χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε και εκκρεμεί από τις 25 Απριλίου αίτηση της για επανεξέταση και έκδοση νέου πιστοποιητικού.

           

Η συναδέλφισσα απευθύνθηκε στο Υπουργείο Παιδείας την επόμενη ημέρα αφού ήρθε εσπευσμένα από την Β΄ Πειραιά και εξήγησε το αυτονόητο, ότι δεν ευθύνεται η ίδια για την καθυστέρηση, αλλά το ΚΕΠΑ (δημόσια υπηρεσία). Εξήγησε επίσης ότι η ασθένειά της δεν είναι ιάσιμη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το τελευταίο πιστοποιητικό που έληξε. Κατέθεσε τέλος τον αριθμό πρωτοκόλλου που έχει λάβει για να εξεταστεί ξανά και να εκδώσει νέο πιστοποιητικό (από τις 25 Απριλίου)!

 

Συνάντησε την άρνηση για οποιαδήποτε συζήτηση και φτάνοντας στο μέγιστο βαθμό αναλγησίας η αρμόδια Προϊσταμένη του Υπουργείου της ανέφερε, όταν άκουσε την πρόθεσή της να υποβάλει ένσταση, ότι «δεν έχει κανένα νόημα, τι κάνεις ή τι δεν κάνεις, έχει υπογράψει ο υπουργός και θα απαντήσουμε με δελτίο τύπου». Την ίδια μέρα το μεσημέρι του Υπουργείο ανακοίνωσε με δελτίο τύπου την απόλυσή της.

 

Την στιγμή μάλιστα της ανακοίνωσης της απόλυσης οριστικοποιήθηκε τελικά και το ραντεβού με το ΚΕΠΑ. Η εξέταση ορίστηκε για την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, 7 μήνες μετά την αίτηση της συναδέλφισσας!   

 

Απαιτούμε την ανάκληση της απόλυσης, την επιστροφή της συναδέλφισσας στη θέση της και την προσμέτρηση όλης της υπηρεσίας της από την ημέρα που διορίστηκε χωρίς καμιά διακοπή.

 

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση για την επαναπρόσληψη της συναδέλφου που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά την Παρασκευή 10/11 13:30 έξω από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά (Ελευθερίου Βενιζέλου 35).

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos