ΨΗΦΙΣΜΑ

 

 

Πειραιάς 13/01/2017

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» καταδικάζει την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄ Βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, που αρνείται τη μόνιμη στέγαση των γραφείων της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης σε σχολικά κτίρια του Δήμου.

Η συγκεκριμένη απόφαση καταστρατηγεί τις προβλέψεις του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982 άρθ. 16 παρ. 5. σύμφωνα με τις οποίες «ο εργοδότης … έχει υποχρέωση να διαθέτει στη συνδικαλιστική οργάνωση κατάλληλο χώρο για γραφείο στον τόπο εργασίας ...». Έρχεται δε σε αντίθεση με ό,τι στην πράξη ισχύει σε όλους τους Δήμους της χώρας όπου τα σωματεία των εκπαιδευτικών στεγάζουν τα γραφεία τους σε κάποιο από τα σχολεία ευθύνης τους. 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» εκφράζει την συμπαράστασή του στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την παρουσία και δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών στους φυσικούς χώρους εργασίας τους, τα σχολεία και καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών καταψηφίζοντας την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos