ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Πειραιάς 09/11/2017

Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι προσπάθειες παρέμβασης φασιστικών μορφωμάτων στα σχολεία. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η καμπάνια της Χρυσής Αυγής με αφορμή τις σχολικές γιορτές της 28ης Οκτωβρίου και τις παρελάσεις.

 

Σε πολλά σχολεία του Συλλόγου μας (στον Πειραιά, στην Δραπετσώνα και τη Χαραυγή) πέταξαν τρικάκια φασιστικού και ρατσιστικού περιεχομένου. Σε άλλα (6ο, 46οΠειραιά, Ειδικό Δραπετσώνας) έγραψαν συνθήματα ανάλογου περιεχομένου.

 

Ο ξυλοδαρμός της δικηγόρου συνηγόρου πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α, οι στοχοποιήσεις εργαζομένων και εκπαιδευτικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αφγανού μαθητή-με την υπόθεση της σημαίας στο 6ο ΔΣ Δάφνης, οι επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο, η επίθεση σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά, οι επιθέσεις σε κοινωνικοπολιτικούς-πολιτιστικούς χώρους εργαζομένων και νεολαίας δείχνουν ότι τα τάγματα εφόδου επιχειρούν να επανέλθουν.

 

Σκοπός της κεντρικά οργανωμένης αυτής ενέργειας στο χώρο των σχολείων είναι η παρέμβαση τους στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης και η διακίνηση των μισαλλόδοξων και φασιστικών μηνυμάτων τους σε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς.

 

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε προσπάθεια των φασιστών να παρέμβουν στα σχολεία. Στηρίζουμε τις καθημερινές  προσπάθειες των εκπαιδευτικών και τον αγώνα τους ενάντια στις φασιστικές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις.

 

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές) να απομονώσει τις φασιστικές αντιλήψεις και να αγωνιστεί για ένα δημοκρατικό σχολείο ανοιχτό σε όλα τα παιδιά. Να ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές να καθαρίζουν τους χώρους από τους φασιστικούς ρύπους.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos