ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΩΞΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

 

Πειραιάς 04/10/2017

 

Το ΔΣ του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» ενημερώθηκε από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Κερατσινίου Περάματος “Ν Πλουμπίδης” ότι εκπαιδευτικοί του 5ου Δημ. Σχ. Κερατσινίου, του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Ικονίου καθώς και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, καλούνται – εξαιτίας μιας ανώνυμης καταγγελίας- σε απολογία, για θέματα που αφορούν στην περσινή  λειτουργία της ΔΥΕΠ. Η κλήση τους επιδόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, με την απαίτηση να απαντηθεί  άμεσα.

 

Ο Σύλλογος μας από την πρώτη στιγμή, συμπαραστάθηκε και συμπαραστέκεται στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, προασπίζοντας τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα. Σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών, πάγια,  υποστηρίζουμε την ένταξη τους με διασπορά και κατανομή σε όλα τα πρωινά τμήματα, τονίζοντας τη θετική βαρύτητα που έχουν οι κοινωνικές σχέσεις μεταξύ συνομηλίκων για την κοινωνική τους ανάπτυξη,  ενάντια σε φοβικές προκαταλήψεις και συντηρητικά στερεότυπα.

 

Πρωτόγνωρη έκπληξη μας προκαλεί το γεγονός, πως εκπαιδευτικοί που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά μεταναστών και προσφύγων και καθημερινά δίνουν τον αγώνα για την μόρφωση όλων των παιδιών χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, καλούνται σε έγγραφη απολογία. Θεωρούμε ότι  όσα συμβαίνουν δεν είναι τυχαία. Έχουν στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται καθημερινά για τη μόρφωση και τη ζωή των παιδιών ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής, φυλής και θρησκείας.

 

Η Δικαιοσύνη έχει τεράστιες ευθύνες για την εξέλιξη αυτή. Στοχοποιεί τους εκπαιδευτικούς και την ίδια στιγμή, αφήνει στο απυρόβλητο υπόδικους βουλευτές οι οποίοι παραβιάζουν τους περιοριστικούς όρους και προπηλακίζουν γονείς και εκπαιδευτικούς.

 

Ο Σύλλογός μας αντιστάθηκε επιτυχημένα και με σθένος ενάντια σε ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις μορφωμάτων όπως της Χρυσής Αυγής στο Ικόνιο και “αγανακτισμένων γονέων” και βρίσκεται πάντοτε δίπλα στα παιδιά όλου του κόσμου προκειμένου να ζουν αξιοπρεπή ζωή. Παράλληλα στηρίζει μαζί με την υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα, κάθε εκπαιδευτικό που φροντίζει για τη μόρφωση και τη ζωή των παιδιών χωρίς διακρίσεις.

 

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου μας:

  • Απαιτεί να σταματήσει κάθε απόπειρα δίωξης των εκπαιδευτικών για το συγκεκριμένο ζήτημα.

  • Εκφράζει την ολόψυχη συμπαράστασή του στους συναδέλφους. Τέτοιες εκφοβιστικές πρακτικές δεν τρομοκρατούν τον κόσμο της εκπαίδευσης. σαφές προς οποιαδήποτε κατεύθυνση πως οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται από πρακτικές που παραπέμπουν στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του κλάδου.

  • Καταδικάζει τον παράλογο μηχανισμό καταγγελιώνπου έχει στηθεί εις βάρος των εκπαιδευτικών.

  • Η απόπειρα δίωξης εναντίον των συγκεκριμένων συναδέλφων του πρέπει να αντιμετωπιστεί ως απόπειρα δίωξης όλων των εκπαιδευτικών.

  • Καλεί το Υπουργείο Παιδείας να πάρει σαφή θέση τις τακτικές στοχοποίησης εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων.

  • Απαιτεί την πλήρη και ομαλή ένταξή των προσφυγόπουλων στο πρωινό Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίςεμπλοκή ΜΚΟ,με απόλυτη ευθύνη του κράτους με όλα τα αναγκαία μέτρα, για την εξασφάλιση του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos