ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΟΧΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

 

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

 

 

Πειραιάς 17/01/2017

 

 

Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, εισέβαλε σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, και επιτέθηκε εναντίον εκπαιδευτικών και γονέων. Κατά την εισβολή γρονθοκοπήθηκαν δάσκαλοι και γονείς. Αφορμή για τις προσχεδιασμένες επιθέσεις ήταν η απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολείο προσφυγόπουλα από το Σχιστό. Την ώρα της επίθεσης μέσα στο σχολείο βρίσκονταν μαθητές που παρακολουθούσαν το ολοήμερο σχολείο, ενώ  γονείς και εκπαιδευτικοί συνεδρίαζαν για να οργανώσουν την υποδοχή των προσφυγόπουλων.

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» καταδικάζει την επίθεση της εγκληματικής και ναζιστικής οργάνωσης. Καταδικαστέα είναι επίσης και η στάση της αστυνομίας η οποία δεν έδρασε ως όφειλε και άφησε απροστάτευτους γονείς και εκπαιδευτικούς. Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες. Το εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα αποφασιστικά και συντονισμένα θα αποκρούσει τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, που, λίγα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επιστρέφουν στο τόπο του εγκλήματος για να χύσουν ξανά το δηλητήριο του ρατσισμού  και της ξενοφοβίας.

Δηλώνουμε ότι οι φασιστικές πρακτικές τους δεν μας τρομάζουν. Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα στα σχολειά μας! Με τη δράση μας στηρίξαμε και στηρίζουμε το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση. Το δικαίωμα των θυμάτων πολέμων, ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων κι αντιδημοκρατικών καθεστώτων να αναζητήσουν άσυλο σε άλλες χώρες και να συνεχίσουν εκεί τη ζωή τους με ασφάλεια. Στα σχολεία μας δεν υπάρχει χώρος για το ρατσιστικό παραλήρημα των χρυσαυγιτών, θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ένταξη των προσφυγόπουλων στο Δημόσιο Σχολείο, με ευθύνη του υπουργείου παιδείας και τη δημιουργία όλων των απαραίτητων τάξεων υποδοχής και των αναγκαίων υποστηρικτικών δομών για την εκπαίδευση τους.

Ο Σύλλογός μας θα είναι παρών σε όλες τις πρωτοβουλίες καλωσορίσματος των παιδιών σε κάθε σχολείο στους γειτονικούς δήμους.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos