ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Πειραιάς 18-08-2018

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» καταδικάζει απερίφραστα τη θρασύδειλη επίθεση που δέχτηκε ο Πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO, ΕΝΕΔΕΠ,Μάρκος Μπεκρής, την Τρίτη 14/8/2018 κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προς τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.). 

 

Το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ καταγγέλλει ότι η απαράδεκτη αυτή ενέργεια είχε ως αυτουργό επόπτη ασφαλείας εργολαβικής εταιρείας που επιτέθηκε στον πρόεδρο του σωματείου, τον χτύπησε πισώπλατα τραυματίζοντας τον και κατόπιν τράπηκε σε φυγή. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να μας διαφεύγουν οι καταγγελίες των εργαζομένων στη ΣΕΠ-COSCO ότι τις τελευταίες μέρες άρχισαν να διακινούνται από Επόπτες Εργασίας αιτήσεις μελών για ένα νέο σωματείο με έντονες προτροπές από τους προϊστάμενους να εγγράφουν σε αυτό οι εργαζόμενοι. 

 

Οι πρακτικές των πολλαπλών εργολαβιών που ξεκινήσαν από το 2010 στο λιμάνι του Πειραιά έχουν δημιουργήσει αυτά τα νοσηρά και καταδικαστέα φαινόμενα που γυρνούν τον τόπο μας και τους εργαζόμενους πολλές δεκαετίες πίσω. Οι εργολαβικές και θυγατρικές εταιρείες της COSCO είναι το μέσο που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να πλήξει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το εργοδοτικό σωματείο που επιχειρείται να στηθεί. 

 

Βαριές ευθύνες φέρουν όλες οι μνημονικές κυβερνήσεις που δημιουργήσαν αυτό το τοπίο όπου ανθούν πρακτικές αρρύθμιστης εργασίας με εργολαβίες και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.Ταυτόχρονα η εγκληματική επίθεση στο συνδικαλιστή Μ. Μπεκρή δείχνει για άλλη μια φορά τις ολέθριες συνέπειες της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών και των υποδομών της χώρας. Η εθνικοποίηση του λιμανιού, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και προστασία των εργατικών δικαιωμάτων και αποδοχών είναι αναγκαία όσο ποτέ. Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τα μνημόνια, να επαναφέρει τις Σ.Σ.Ε., να αναλάβει τις ευθύνες της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι και να εξασφαλίσει ασφαλές εργασιακό περιβάλλον με σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

 

Τέτοιες θρασύδειλες και τραμπούκικες πρακτικές όχι μόνο δεν αρμόζουν στους εργαζόμενους του Πειραιά αλλά θ’ αντιμετωπιστούν συντεταγμένα από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης μας. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» εκφράζει τηναλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της COSCO, δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα τους στην πάλη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών και τους καλεί ειδικά τώρα να εντείνουν και να δυναμώσουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία.

 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos