Καταδίκη της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας σε Καρυπίδη (Γιάννενα), Υπουργείο Παιδείας και Ειρηνοδικεία (για τους πλειστηριασμούς)

 

Πειραιάς  11 /12/2017

 

Καταδίκη της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας σε Καρυπίδη (Γιάννενα), Υπουργείο Παιδείας και Ειρηνοδικεία (για τους πλειστηριασμούς)

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Πειραιά «Πρόοδος» καταδικάζει απερίφραστα την κρατική καταστολή που έζησαν στο πετσί τους οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη στα Γιάννενα, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στις εστίες έξω από το Υπουργείο Παιδείας αλλά και οι διαδηλωτές στα ειρηνοδικεία.

Οι πάνω από 18 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του Καρυπίδη που αγωνίζονται για το δικαίωμα τους στην εργασία και στα δεδουλευμένα τους, οι φοιτητές που διεκδικούν ανθρώπινες συνθήκες διαμονής και σίτισης στις φοιτητικές εστίες αλλά και οι εργαζόμενοι που προστατεύουν το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, βρέθηκαν μέσα σε λίγες ώρες στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής.

Η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς με απειλές και εκβιασμούς, η καταστολή των εργατικών κινητοποιήσεων, το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και η αυτεπάγγελτη δίωξη για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, είναι αναπόσπαστο κομμάτι των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Το ΔΣ του Συλλόγου θα αντισταθεί στις απειλές και την καταστολή. Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τις ζωές μας. Η οργανωμένη απάντηση του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος μπορεί να ανακόψει και να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές και την ένταση της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας που συνεπάγονται.

Απάντηση, μπορεί και πρέπει να δοθεί με τη μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού, στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΣ 14ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, 11:00 π.μ.

 

.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos