ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΡΙΨΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

 

Πειραιάς 22-4-2018

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» χαιρετίζει τις χιλιάδες μαθητών και φοιτητών που συμμετείχαν στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια και καταδικάζει, την επίθεση των ΜΑΤ, τη ρίψη χημικών, τον άγριο ξυλοδαρμό διαδηλωτών και τις συλλήψεις στην αντιπολεμική διαδήλωση της περασμένης Δευτέρας με την ανοχή και κάλυψη της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ. Απαιτούμε άμεση αθώωση των αγωνιστών που οδηγούνται στα δικαστήρια με βαριές κατηγορίες.

Η επίθεση έγινε όταν οι διαδηλωτές βρίσκονταν στο ύψος του αγάλματος Τρούμαν, το οποίο και πήγαν να αποκαθηλώσουν, σε μία συμβολική κίνηση καταδίκης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που από κοινού με Βρετανία και Γαλλία έκαναν την επέμβαση στη Συρία. Οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε προσαγωγές 3 ατόμων και στον τραυματισμό άλλων τριών, που κατέληξαν στο νοσοκομείο.

 

Οι επιθέσεις των ΜΑΤ καθώς και οι συλλήψεις, έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, ενάντια σε ανθρώπους που υπερασπίζονται τη λαϊκή περιουσία κατά των πλειστηριασμών, σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς στο Υπουργείο Παιδείας, σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συνταξιούχων και εργαζομένων, σε πολίτες που υπερασπίζονται τη ζωή και το περιβάλλον στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, οι συνεχιστές του Τρούμαν μαζί με την Βρετανία και τη Γαλλία πριν λίγες μέρες βομβάρδισαν τη Συρία, οι μνημονιακές δυνάμεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στέκονται στο πλευρό των δολοφόνων και προσφέρουν διευκολύνσεις από τις βάσεις που βρίσκονται στην χώρα μας. 

 

Όταν η Ειρήνη κινδυνεύει, ο λαός οφείλει να αντιδρά. Όταν ο αυταρχισμός μεγαλώνει, οι εργαζόμενοι (γονείς και εκπαιδευτικοί) έχουν χρέος να δείξουν στα παιδιά το δρόμο του μαζικού και ενωτικού αγώνα.

 

  •  στον αυταρχισμό και τις συλλήψεις!

  •  εμπλοκή της χώρας στις Νατοϊκες επιθέσεις, που φέρνουν θάνατο και προσφυγιά. 

  • Να κλείσουν οι αμερικανονατοΪκές βάσεις στη χώρα.

 

Η Τρομοκρατία δε θα περάσει! Έξω η Ελλάδα από το Ιμπεριαλιστικό Έγκλημα!

Καμία αναμονή! Κανένας φόβος! Όλοι στους δρόμους του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών!

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos