ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 70 ΠΟΥ ΕΠΙΜΗΚΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ OIL-ONE ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ.

 

Πειραιάς 14-06-2018

 

Για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της επιχειρηματικής κοινότητας η κυβέρνηση υποχρεώνει τους κατοίκους της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου να αναπνέουν τις βρομιές της Oil-One για οκτώ ακόμα χρόνια πέρα από τα δώδεκα που ήταν ήδη συμφωνημένα. Η απόφαση της κυβέρνησης συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 70 του πολυ-νομοσχεδίου που απαιτεί η ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που έρχεται σε αντίθεση με  τη θέληση του λαού της περιοχής. Πρόκειται για μια προκλητική απαξίωση των αγωνιζόμενων κατοίκων της περιοχής. Οι κυβερνητικές αποφάσεις υποκλίνονται στην επιχειρηματική κοινότητα, θυσιάζοντας για χάρη της την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Ας μην περιμένουν οι εμπνευστές αυτού του άρθρου ότι ο λαός της περιοχής θα απογοητευτεί και θα συμβιβαστεί. Όσο ο αέρας μας επιβαρύνεται για να κάνει λεφτά ο ένας ή ο άλλος επιχειρηματίας, τόσο η αξιοπιστία των κυβερνητικών υποσχέσεων θα εξανεμίζεται. Όσο ο κίνδυνος ενός ατυχήματος μάς βαραίνει, τόσο δρόμος του παρατεταμένου και ασυμβίβαστου αγώνα θα είναι η μοναδική μας επιλογή.

  • Ζητάμε την κατάργηση του άρθρου 70 που επιμηκύνει την παρουσία της Oil-One στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα.

  • Ζητάμε την ψήφιση νόμου που θα ρυθμίζει τη γρήγορη απομάκρυνση της Oil-One από τον αστικό ιστό.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos