ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

Κάλεσμα σε κινητοποίηση την Πέμπτη 12/10  στις 2.00 μ.μ. στην Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά για τα κενά και τα προβλήματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων

Συναδέλφισσες/φοι

Πειραιάς 08/10/2017

 

Πλησιάζουμε στα μέσα Οκτωβρίου και στα σχολεία μας υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Κυρίως  τα ολοήμερα υπολειτουργούν καθώς δεν μπορούν να αναπτύξουν το πρόγραμμά τους ως τις 4 μ.μ. πράγμα που επιδεινώνει τις εκπαιδευτικές συνθήκες τόσο για τους μαθητές μας όσο και για εμάς τους εκπαιδευτικούς.

Η παράλληλη στήριξη, υπολειτουργεί, υποβαθμίζοντας διαρκώς τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και επιβεβαιώνοντας πως το περιεχόμενο του «σχολείου για όλα τα παιδιά», είναι ένα φθηνό σχολείο με ρευστές δομές που δεν εξασφαλίζουν την αναγκαία σταθερή ειδική εκπαιδευτική παρέμβαση που έχουν ανάγκη οι μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Σήμερα για τις ανάγκες της παράλληλης στήριξης, επιτρέπεται η υποστήριξη κάθε μαθητή μέχρι και από 4 διαφορετικούς εκπαιδευτικούς με κριτήριο όχι τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών αλλά τον περιορισμό των δαπανών.

Στη Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά υπάρχουν 11 κενά Δασκάλων, 17 Εικαστικών, 5 Αγγλικών, 12 Φυσικής Αγωγής, 7 Μουσικής, 3 Θεατρικής Αγωγής, 21 ΣΜΕΑΕ-ΤΕ, 10 T.Y. ΖΕΠ και 170 Παράλληλης Στήριξης.

  • Τα ωρολόγια προγράμματα στα δημοτικά σχολεία, προκειμένου να ανταποκριθούν στο σχολείο της Υ.Α. Φίλη και του Προεδρικού διατάγματος 79, συντάσσονται με τη μνημονιακή λογιστική και όχι με παιδαγωγικά κριτήρια.

  • Συνάδελφοι που συμπληρώνουν το ωράριο τους στο τμήμα τους αναγκάζονται να δίνουν ώρες μαθημάτων σε άλλους συναδέλφους προκειμένου να «κατεβούν» στο ολοήμερο.

  • Ο κατακερματισμός του σχολικού χρόνου εντείνεται με αποτέλεσμα να διασπάται η εκπαιδευτική διαδικασία και να αλλοτριώνεται η παιδαγωγική σχέση.

Για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας, οι μαθητές, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί, σας καλούμε να είστε την Πέμπτη 12/10  στις 2.00μ.μ. στα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά στην κινητοποίηση που οργανώνει ο σύλλογός μας αλλά και άλλα εκπαιδευτικά σωματεία του Πειραιά

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos