ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

 

 

Πειραιάς 15-5-2018

 

Τις τελευταίες ημέρες ο ισραηλινός στρατός εξαπολύει δολοφονική επίθεση εναντίον των διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας. Ήδη καταγράφονται πάνω από 59 νεκροί και 2700 τραυματίες. Πρόκειται για την πλέον αιματηρή μέρα για τους Παλαιστίνιους μετά από  την επίθεση στην Γάζα το 2014, ενώ μεταξύ των νεκρών είναι 8 παιδιά κάτω των 16 ετών. Οι δολοφονίες αυτές είναι το αποκορύφωμα της καθημερινής χρήσης βίας από τον ισραηλινό στρατό, των φυλακίσεων, του απαράδεκτου τείχους, των εποικισμών του Ισραήλ.

Την 15η  Μαΐου  του 1948 ανακηρύχθηκε η ίδρυση του Ισραήλ και άρχισε η πολιτική εκτοπισμού του Παλαιστινιακού λαού και κατοχής της γης του. Σήμερα, εβδομήντα χρόνια μετά τη Νάκμπα, τη μεγάλη καταστροφή για το λαό της Παλαιστίνης, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλωτές διεκδικούν το δικαίωμα επιστροφής στις πατρογονικές εστίες τους, από τις οποίες οι ίδιοι και οι πρόγονοί τους ξεριζώθηκαν με τη βία, διαδηλώνοντας στη «νεκρή ζώνη» που το Ισραήλ έχει επιβάλει εδώ και χρόνια στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας. Αυτοί οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» παραδίδουν μαθήματα θάρρους, αυτοθυσίας και αποφασιστικότητας στους καταπιεσμένους λαούς όλου του κόσμου.

Η απόφαση της αμερικάνικης κυβέρνησης να μεταφέρει την πρεσβεία στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ,  αναγνωρίζοντας έτσι την επεκτατική πολιτική του Ισραήλ αποτελεί   επικίνδυνη  εξέλιξη και αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως πίσω από τους δολοφόνους  μικρών παιδιών και άοπλων νεαρών στέκει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός που πυροδοτεί με την πολιτική του, τον πόλεμο και την καταστροφή για τους λαούς.

 Δηλώνουμε την αλληλεγγύη  μας στον Παλαιστινιακό λαό. Καταγγέλλουμε τις δολοφονίες και την κατοχή. Εναντιωνόμαστε στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων που συνεργάζονται με το κράτος του Ισραήλ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανώσουν αντιπολεμικά μαθήματα, να  μιλήσουν στους μαθητές μας για το δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και να εκφράσουν την πολύμορφη αλληλεγγύη τους με όλες τις μορφές.

 

Απαιτούμε:

  • Ανεξάρτητο, κυρίαρχο και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

  • Αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη.

  • Να σταματήσουν οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του 1967, να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι και να επιστρέψουν οι πρόσφυγες.

  • Την ακύρωση των πολιτικοστρατιωτικών συμφωνιών που έχουν υπογράψει διαχρονικά οι κυβερνήσεις και το ελληνικό κράτος με το Ισραήλ .

  • Να σταματήσει κάθε συνεργασία του ελληνικού κράτους με το κράτος του Ισραήλ.Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας μας, έχει αναγορεύσει σε “προνομιακό σύμμαχο” της χώρας το κράτος -δολοφόνο του Ισραήλ.

  • Άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos