ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 3 μ.μ.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

(Τσόχα 15, Αθήνα)

 

ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΝΕΟΣΥΣΤΑΘΕΙΣΕΣ  ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ  ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΩΝ / ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ/ ΠΕ 19-20 / ΠΕ 32

 

Πειραιάς 29/10/2017

 

 

Από το 2013 χιλιάδες συνάδελφοί μας  εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ΠΕ05 – ΠΕ07 – ΠΕ19,20 – ΠΕ32 που προέρχονται από μετάταξη από τη δευτεροβάθμια παραμένουν όμηροι του ΥΠΠΕΘ χωρίς να τους χορηγούνται οργανικές θέσεις βιώνοντας χείριστες συνθήκες εργασιακού καθεστώτος (μετακινήσεις σε περισσότερα από δύο μέχρι και πέντε σχολεία για τους εκπαιδευτικούς της γαλλικής και γερμανικής γλώσσας) με αποτέλεσμα να επιτείνεται το καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και αυθαιρεσίας στο χώρο της Π.Ε.

 

Παρά το γεγονός ότι  για τις ειδικότητες ΠΕ05 – ΠΕ07 – ΠΕ19,20 – ΠΕ32, που προέρχονται από μετάταξη, συστάθηκαν οργανικές θέσεις με το ΦΕΚ 3391 της 20ης–10–2016, χρειάστηκε σχεδόν ένας χρόνος για να διαπιστώσουμε ότι το ΥΠΠΕΘ δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια για την απόδοση των οργανικών θέσεων αυτών στους εκπαιδευτικούς. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι συνάδελφοί μας να τοποθετούνται και να επανατοποθετούνται στα ίδια κενά καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, χωρίς να καταλαμβάνουν τις οργανικές θέσεις που τους ανήκουν.

 

Από την πρώτη κιόλας χρονιά αναδείξαμε το θέμα προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις τόσο στη Δ/νση Πειραιά, όσο και στην Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής και στο ΥΠΠΕΘ. Όμως παρά τις προσπάθειες και κινητοποιήσεις μας το καθεστώς της ομηρίας συνεχίζεται και επιδεινώνεται η εργασιακή κατάσταση των συναδέλφων μας.

 

Φέτος στη Δ/νση Π.Ε Πειραιά δεκάδες συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν σε περισσότερα από τρία σχολεία και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και σε πέντε. Η συγκρότηση ομάδων σχολείων  με μόνο στόχο τη λογιστική καταγραφή ωρών, το σπάσιμο του ενιαίου ωραρίου (π.χ. 8 ώρες γαλλικών ενός σχολείου που μοιράζεται σε δύο εκπαιδευτικούς), η τοποθέτηση εκπαιδευτικών με διάθεση από τηνΒ/θμια, πριν καλυφθεί το ωράριο των υπηρετούντων στη Α/θμια, είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των σχολικών μονάδων ανά εκπαιδευτικό, την σωματική και την ψυχική εξουθένωση των συν/φων πριν καλά καλά αρχίσει η σχολική χρονιά.

 

Στο ίδιο πλαίσιο «εξοικονόμησης» προσλήψεων αναπληρωτών επιχειρείται η μετακίνηση (για συμπλήρωση ωραρίου είναι η επίσημη δικαιολογία) και των ήδη τοποθετηθέντων συναδέλφων μας μόνιμων ή αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων σε περισσότερα των δύο σχολείων, γενικεύοντας την εικόνα μετακινούμενων εκπαιδευτικών από ζώνη σε ζώνη ( πρωινή-ολοήμερο ) και από σχολική μονάδα σε σχολική μονάδα.

 

Θεωρώντας ότι οι πολιτικές, που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι βαθιά αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές, καλούμε σε κινητοποίηση τους εκπαιδευτικούς -  μέλη του συλλόγου μας την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 –10–2017 στις 14:00 στη Δ/νση Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Τσόχα 15, Αθήνα).

 

Διεκδικούμε:

 

  • Άμεση απόδοση των συσταθεισών οργανικών θέσεων στις/στους μεταταχθέντες συναδέλφους ανά σχολείο ή ομάδα σχολείων με ικανό αριθμό διδακτικών ωρών, ώστε να υποστηρίζεται η αντίστοιχη οργανική θέση και να μη μετακινούνται σε περισσότερα από δύο ή τρία σχολεία εντός Δ/νσης ή ακόμα χειρότερα να αναγκαστούν να μετακινηθούν εντός Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής.

 

  • Να αποσυρθεί - καταργηθεί άμεσα η υπουργική απόφαση της 30 – 5 – 2016 που απαγορεύει τη λειτουργία παράλληλων τμημάτων γαλλικής – γερμανικής στα Δημοτικά Σχολεία (κατάργηση της διάταξης για τη δημιουργία αποκλειστικά γαλλόφωνων ή γερμανόφωνων σχολείων). Ελεύθερη επιλογή από τους μαθητές για την επιλογή γαλλικής και γερμανικής γλώσσας.

 

  • Καθιέρωση ζώνης ελεύθερης επιλογής για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών στο ολοήμερο. Δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας για τις ξένες γλώσσες, ώστε να πάψουν οι γονείς να πληρώνουν τα φροντιστήρια. Καθιέρωση της χορήγησης του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας σε όλες τις ξένες γλώσσες με την αποφοίτηση από το Δημοτικό (επιπέδου Α1 & Α2).

 

  • Διαφάνεια στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών (με βάση τα μόρια μετάθεσης, έτη υπηρεσίας κλπ.). Εξίσωση μορίων για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπ/σης.

 

  • Θεσμοθέτηση αναλογικής μείωσης ωραρίου για όλους τις/τους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται σε περισσότερα από δύο σχολεία.

 

  • Δεν αποδεχόμαστε τη διδασκαλία σε τμήματα με περισσότερα από 25 παιδιά στο τμήμα.

 

  • Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, στη βάση της ύπαρξης σταθερού προσωπικού για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με βάση τις επιταγές της παιδαγωγικής επιστήμης.

                                                    

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 3 μ.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π &Δ ΑΤΤΙΚΗΣ (Τσόχα 15, Αθήνα)

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos