ΑΝΟΙΞΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΠΣΥΔ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 

ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ

Πειραιάς  30 Μαΐου 2017

Τα χρονικά περιθώρια που δόθηκαν προκειμένου να συμπληρώσουν αίτηση πρόσληψης οι συνάδελφοι αναπληρωτές (13/4 – 28/4), ήταν ασφυκτικά. Θυμίζουμε ότι τα σχολεία έκλεισαν για τις διακοπές του Πάσχα στις 8/4 και άνοιξαν στις 24/4 με αποτέλεσμα, εκατοντάδες συνάδελφοι αναπληρωτές σε όλη την Ελλάδα να μην προλάβουν να κάνουν αίτηση και να αποκλειστούν από́ τους πίνακες των αναπληρωτών. Ουσιαστικά́, καταδικάζονται στην ανεργία για την επομένη σχολική́ χρονιά́. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά “Η Πρόοδος” ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες αναπληρωτών συναδέλφων μας, επισημαίνει την απαράδεκτη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, η οποία απορρίπτει το αίτημα για νέο άνοιγμα του πληροφορικού συστήματος του ΟΠΣΥΔ, ώστε:

  • Να δεχτεί και τις αιτήσεις όσων έχασαν την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ένταξή́ τους στους πίνακες αναπληρωτών.

  • Να προσμετρηθεί ολόκληρη η προϋπηρεσία των αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται κατά το φετινό σχολικό έτος.

  • Να γίνει η εγγραφή στους πίνακες όσων έχουν αποκτήσει πτυχίο έπειτα από τη θερινή εξεταστική των πανεπιστημιακών τμημάτων.

 

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση όλων των παραπάνω δίκαιων αιτημάτων. Η αδικία που  έχει δημιουργηθεί είναι μεγάλη. Έρχεται ως σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της χρονιάς αδιοριστίας, των απολύσεων και της συνεχομένης ανασφάλειας που βιώνουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με ευθύνης της σημερινής αλλά́ και των προηγουμένων κυβερνήσεων.

 

Για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη δουλειά εκατοντάδων συναδέλφων μας, καλούμε τα μέλη μας να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι Σύλλογοι Π.Ε. και οι ΕΛΜΕ  της Αττικής την Πέμπτη 1/6/2017 στις 14:00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17, Αθήνα, Σταθμός Μετρό Αμπελόκηποι).

Από το Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos