ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

 

 

 

 

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, στις 18:00, στο 27ο Δημ. Σχ. Πειραιά

(Αγχιάλου 175 και Δογάνης).

 

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 

Τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί τα προβλήματα που δημιουργεί  η διαμόρφωση του ωρολόγιου προγράμματος. Τα προβλήματα αυτά αφορούν τόσο στην καθημερινότητα των σχολείων όσο και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η απουσία  συγκεκριμένων ενωτικών διεκδικήσεων για το σχολείο του σήμερα, αφενός επιτρέπει στις συντεχνιακές λογικές να επικρατούν όλο και περισσότερο στις συλλογικές πρακτικές  και αφετέρου καθιστά  δύσκολη κάθε προσπάθεια να συζητηθεί ειλικρινά και συναδελφικά το πρόβλημα, αφού όποιος το θέτει κινδυνεύει να χαρακτηριστεί οπαδός της μίας ή της άλλης συντεχνίας.

Ωστόσο ο εκπαιδευτικός συνδικαλισμός δεν μπορεί να συνεχίσει να κλείνει τα μάτια. Αν το κάνει, θα πάψει να μιλά στο όνομα του δημόσιου σχολείου και το όποιο κύρος του θα πληγεί καίρια.[*] Το ερώτημα που έχουμε να απαντήσουμε είναι απλό: πως πρέπει να διαμορφωθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα του δημοτικού; Η απάντηση που πρέπει να δώσουμε θα πρέπει αφενός να ενώνει τους εκπαιδευτικούς και αφετέρου να εκφράζει τις λαϊκές προσδοκίες για το δημόσιο δημοτικό σχολείο στη δεύτερη και τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Ανοίγοντας αυτή τη συζήτηση ο σύλλογος  μας θέλει να πραγματοποιήσει μια μικρή έρευνα. Με την έρευνα αυτή θέλουμε να περιγράψουμε την σημερινή κατάσταση στη διαμόρφωση των ωρολόγιων προγραμμάτων, έτσι ώστε να αποφύγουμε τους κινδύνους της υποτίμησης ή της υπερτίμησης των πραγματικών προβλημάτων.

Η παιδαγωγική ομάδα του συλλόγου θα συναντηθεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ., στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για να συζητήσει, να διαμορφώσει και να προτείνει προς το Δ.Σ. του Συλλόγου τον προσφορότερο τρόπο για την πραγματοποίηση αυτής της έρευνας.

[*] Όσοι αμφισβητούν αυτό το κύρος, ας ανατρέξουν στην κοινωνική υποστήριξη που γνώρισε η μεγάλη απεργία του 2006, παρά τα προβλήματα που προκάλεσε στην καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων γονέων.

 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos