ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

 

Πειραιάς  23 Νοεμβρίου 2018

Καταγγελία για τα γεγονότα στο 2ο ΓΕΛ Συκεών

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Πειραιά «η Πρόοδος» καταδικάζει την επίθεση που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ την Κυριακή 18 Νοεμβρίου  ενάντια σε μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, που με αποφάσεις των συλλογικοτήτων τους συγκεντρώθηκαν απλά για να διαδηλώσουν  ενάντια στην αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης με αφορμή την παρουσία του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σε εκδήλωση - φιέστα στο 2ο ΓΕΛ Συκεών Θεσσαλονίκης.

Ήταν μια  εκδήλωση του συλλόγου γονέων του σχολείου με θέμα το «Νέο Λύκειο»,  στην οποία «έμπαινε κανείς με πρόσκληση». Από τη συνάντηση  αποκλείστηκαν οι άμεσα εμπλεκόμενοι: μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές. 

Τα εκπαιδευτικά σωματεία της περιοχής που δεν κλήθηκαν στη συζήτηση, κάτι που θα ήταν  εντελώς λογικό και αναμενόμενο, είχαν καλέσει σε παρέμβαση μέσα και έξω από την εκδήλωση προκειμένου να προβάλλουν τις θέσεις τους για το νέο λύκειο αλλά και τα γενικότερα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Τα μέλη των Δ.Σ. προσπάθησαν εις μάτην, να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

 

Οι συγκεντρωμένοι αντιμετωπίστηκαν με σκληρότητα από τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να μην πλησιάσουν στο χώρο της εκδήλωσης. Ωμή βία με ασπίδες και γκλοπ, βολίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα χρησιμοποιήθηκαν απλόχερα ενάντια σε μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Το κίνημα των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών και των φοιτητών μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους του ακόμη πιο δυνατά θα συνεχίσει να  αγωνίζεται για ένα σύγχρονο 12χρονο  δημοκρατικό, δημόσιο, δωρεάν δημόσιο σχολείο, με νέα Α.Π και βιβλία που θα χωρά όλη τη γνώση, όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς, ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει,  για γενναία αύξηση της χρηματοδότηση της παιδείας, για να γίνουν τώρα οι χιλιάδες διορισμοί που εκκρεμούν εδώ και 10 χρόνια, για την κάλυψη όλων των αναγκών.

Καταδικάζουμε τέλος την παρουσία έξω από το χώρο της εκδήλωσης ακραίων εθνικιστικών κύκλων που δηλητηριάζουν το κλίμα στα σχολεία με ρατσιστικές και  φασιστικές ιδέες και συμπεριφορές. Οι ίδιοι άλλωστε  πάλι στο 2ο ΓΕΛ Συκεών πριν λίγες μέρες είχαν αποπειραθεί «κατάληψη» με εθνικιστικά συνθήματα που ματαιώθηκε από τις αντιδράσεις των μαθητών. Ο ακροδεξιός και φασιστικός λόγος εισέρχεται επικίνδυνα και στον χώρο της εκπαίδευσης καθώς εκτρέφεται και αναπτύσσεται στο έδαφος της φτώχειας, της ανεργίας, της απόγνωσης, της αμάθειας και της πολιτιστικής παρακμής ιδιαίτερα στα  πέτρινα χρόνια της πιο βαθιάς κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε.

 

Ψήφισμα αλληλεγγύης για την καταδίκη σε 10 χρόνια φυλάκιση

καθαρίστριας που παραποίησε απολυτήριο δημοτικού

 

Η αστική δικαιοσύνη, εξαντλώντας όλη την αυστηρότητά της σε μια φτωχή εργαζόμενη, την καταδίκασε σε 10 χρόνια φυλακή, επειδή σε συνθήκες προφανούς ανάγκης και προκειμένου να βρει δουλειά ως καθαρίστρια, ενώ είχε τελειώσει μόνο την πέμπτη δημοτικού, εμφάνισε «χαρτί» ότι είχε τελειώσει και την έκτη!  Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες της σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες. Αυτή τη στιγμή, ύστερα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, εκτίει την άδικη ποινή που της έχει επιβληθεί στις Φυλακές Θήβας.

Ζητάμε να αποφυλακιστεί άμεσα γιατί η απόφαση του δικαστηρίου σε καμία περίπτωση δεν λαμβάνει υπόψη της την αρχή της αναλογικότητας. Δεν μπορεί η παραποίηση αυτού του χαρτιού, με αυτό το στόχο και με αυτό το όφελος να τιμωρείται με 10 χρόνια φυλάκιση και οι υπεύθυνοι για κάθε είδους απάτες, από τη Siemensως την υγεία και τα φάρμακανα παραμένουν ελεύθεροι και ανενόχλητοι.  Δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού. Χρειαζόμαστε μια δικαιοσύνη που δεν θα έχει "ερμητικά κλειστά τα μάτια" μπροστά στην πραγματική κοινωνική αδικία. Ο έλεγχος για υπερβολική αυστηρότητα των δικαστών που πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση, θα μπορούσε να είναι η αρχή.

 

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΗ ΣΤΑΥΡΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

 

Το. Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» χαιρετίζει τη δίκαιη αντίδραση του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη (Στρατεύσιμος Δίοπος Μηχανικός - Τ/ΜΗΧ) που βγήκε στην αναφορά επειδή  εναντιώθηκε στη συμμετοχή της φρεγάτας «Ναβαρίνον» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, όπου υπηρετεί, σε ΝΑΤΟικές αποστολές.Η στάση του εκφράζει το πάγιο αίτημα του ελληνικού λαού να μη γίνει η χώρα ορμητήριο πολέμων και για αυτή την στάση τον τιμωρούν με μετάθεση σε άλλο πλοίο.

 

Η κυβέρνηση μετατρέπει τη  χώρα σε ορμητήριο των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Δίνει 4.2 δις για πολεμικούς εξοπλισμούς παίρνοντας ενεργά μέρος στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες στα θύματα των πολέμων τους.

  • Δε δεχόμαστε κανένα ελληνικό πλοίο να σηκώσει σημαία του ΝΑΤΟ.

  • Απαιτούμε να κλείσουν οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις και τα στρατηγεία που χρησιμοποιούνται προς όφελος των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους - Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

  • Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos