ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΙΖΟ

 

 

 

 

Πειραιάς 29/01/2017

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κων Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» δηλώνει τη στήριξή του στο συνάδελφο Σεραφείμ Ρίζο, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χανίων,  που  δικάζεται στις 31 Ιανουαρίου μετά από μήνυση χρυσαυγίτη, με την κατηγορία ότι «παρακίνησε άγνωστα άτομα να τον χτυπήσουν τον Ιούνιο του 2012».

Εκείνη την περίοδο, που υπήρχαν μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια, μέλη της  Χρυσής Αυγής οργάνωναν επιθέσεις στην πόλη των Χανίων προσπαθώντας  να  τρομοκρατήσουν  όποιον συμμετείχε σε αυτές.  Με τη μήνυση αυτή προσπαθεί να παρουσιαστεί αντί για θύτης ως «θύμα», σύμφωνα με την προσφιλή τακτική της.

Είναι προκλητική η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα στήνοντας μηνύσεις, και μάλιστα σε μια περίοδο που μέλη της με επικεφαλής τον  υπόδικο βουλευτή της Γιάννης Λαγό εισβάλλει σε σχολείο στο Πέραμα και επιτίθενται σε εκπαιδευτικούς και γονείς για να μην υποδεχθούν  παιδιά προσφύγων ως μαθητές. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καταδίκη του συναδέλφου μας, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στήνεται από πλευράς τους  βιομηχανία διώξεων.

Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή του συναδέλφου.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos