ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

 

 

 

Πειραιάς 29/01/2017

Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπ/κων Π.Ε. Πειραιά «η Πρόοδος» καλωσορίζουμε τα παιδιά του πολέμου στα σχολεία του συλλόγου μας. Καλωσορίζουμε τα παιδιά που βίωσαν τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και το θρησκευτικό φανατισμό, τους βομβαρδισμούς των σπιτιών και των σχολείων τους, την ορφάνια, και τον αναγκαστικό ξεριζωμό.

Καλωσορίζουμε τα παιδιά του πόνου και της προσφυγιάς, τα παιδιά που μόνα τους ή με τους γονείς τους διέσχισαν βουνά περπατώντας χιλιάδες χιλιόμετρα, που πάλεψαν με τα κύματα, που έγιναν αντικείμενα εκμετάλλευσης στην προσπάθειά τους να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή.

Καλωσορίζουμε τα παιδιά, θύματα της προσφυγικής-μεταναστευτικής πολιτικής της ευρωπαϊκής ένωσης και των κυβερνητικών πολιτικών, τα οποία αφού εγκλωβίστηκαν μαζί με τους γονείς τους στη χώρα μας, αναγκάζονται να ζουν στο περιθώριο των πόλεών μας αποκλεισμένα από την κοινωνική ζωή και φυλακισμένα ουσιαστικά σε καταυλισμούς με απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης.

Για τους εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας η θέση των παιδιών δεν είναι οι καταυλισμοί, οι παγωμένες μέρες και νύχτες σε σκηνές και πρόχειρα καταλύματα. Είναι η στέγασή με ανθρώπινες συνθήκες, η φροντίδα για σίτιση και η  εκπαίδευσή τους μαζί με τα παιδιά μας. Γιατί η θέση ΟΛΩΝ των παιδιών ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, καταγωγή είναι στα ΣΧΟΛΕΙΑ. Γιατί και οι μνήμες μας είναι ζωντανές. Εμείς που ζούμε σ’ αυτόν τον τόπο, εγγόνια και δισέγγονα προσφύγων, παιδιά και εγγόνια και οι ίδιοι μεταναστών, δεν μπορούμε να ανεχτούμε ξενοφοβικές και ρατσιστικές κραυγές που κηρύττουν το φόβο και το μίσος.

Οι εκπαιδευτικοί του συλλόγου μας, με τον ίδιο αλληλέγγυο τρόπο που σταθήκαμε δίπλα στους συνανθρώπους μας στο λιμάνι του Πειραιά είτε με αποστολές τροφίμων, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης είτε  με την δημιουργική απασχόληση των παιδιών, θα σταθούμε και πάλι στο πλευρό των προσφυγόπουλων αγωνιζόμενοι για το δικαίωμά τους στη μόρφωση και την αξιοπρεπή ζωή.

Θα σταθούμε στο πλευρό των προσφυγόπουλων για να τα προστατεύσουμε από τις πολιτικές αποκλεισμού και από το δηλητήριο του μίσους. Θα στηρίξουμε τη δουλειά των συναδελφισσών/φων μας στα σχολεία που θα ενταχθούν τα παιδιά και θα απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να ικανοποιηθούν όλα τα δικαιώματά τους για συνεκπαίδευση με τα παιδιά των σχολείων μας όπως και για τη βελτίωση των όρων εκπαίδευσης και ζωής όλων των παιδιών μας. 

  

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαζικό παρόν στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθούν από το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα την ημέρα της πρώτης εγκατάστασης των προσφυγόπουλων στα σχολεία που έχουν επιλεγεί:

  • στο 15ο Δημ. Σχ. Νίκαιας, Ακροπόλεως 77, Νίκαια,

  • στο 5ο Κερατσινίου, Ταυγέτου 8, Κερατσίνι,

  • στο Δημ. Σχ. Ν Ικονίου, Νίκης 61 Πέραμα.

 

Για να διευκολυνθούν οι συναδέλφισσες/φοι να συμμετέχουν, κηρύσσουμε από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου και για ΟΣΕΣ ημέρες  χρειάζεται η παρουσία και η στήριξή μας δίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας (στις δυο τελευταίες ώρες) για το πρωινό πρόγραμμα, και τρίωρη διευκολυντική για το απογευματινό, από το διδακτικό ωράριο του καθενός συναδέλφου.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos