ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Oil-One

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ!

 

 

Πειραιάς  3/05/2018 

 

Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση που διοργάνωσε ο Σύλλογος μας έξω από τα καζάνια της Oil One. Τον τόνο έδωσε η μαζική παρουσία των μαθητών από τα όμορα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους και τους γονείς τους, ένωσαν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους πολίτες της περιοχής ενάντια στη λειτουργεία των εγκαταστάσεων της Oil One που μολύνουν το περιβάλλον και κάνουν την ζωή στην πόλη αφόρητη εξαιτίας της δυσοσμίας που επικρατεί. Σήμερα μάλιστα αφόρητη ήταν κατάσταση σε όλο το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα αλλά και τον Πειραιά.  

 

Οι διαδηλωτές απαίτησαν να ανακληθούν άμεσα τόσο η άδεια που έδωσε στην Oil One η προηγούμενη κυβέρνηση το Γενάρη του ’15, λίγο πριν τις εκλογές, όσο και η άδεια επέκτασης που δόθηκε το καλοκαίρι του ’17 από τη σημερινή κυβέρνηση. Απαίτησαν σαφές χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση της Oil-One  και των άλλων ρυπογόνων εγκαταστάσεων (Lafarge, δεξαμενών ΕΛΠΕ) από την πόλη μας.

 

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Oil One - ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

 

Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, λόγω της έντονης δυσοσμίας που επικρατούσε σήμερα στην πόλη και της δυσφορίας που προκαλεί, αποφάσισε να κλείσει, αύριο Παρασκευή 4 Μαΐου, όλα τα σχολεία που γειτνιάζουν με τις εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης βιομηχανίας. Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση νέας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ομόφωνα αποφάσισε τη συμμετοχή του στην  νέα κινητοποίηση, κηρύσσει για τους συναδέλφους που τα σχολεία τους δεν θα κλείσουν διευκολυντική στάση εργασίας  για τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου αύριο Παρασκευή 4 Μάη και καλεί τα μέλη του να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση έξω από τα καζάνια της Oil One. Συγκεκριμένα κλειστά θα παραμείνουν το 1ο, 2ο, 4ο Δημοτικά Σχολεία Δραπετσώνας και το 13ο, 21ο Δημοτικά Σχολεία Κερατσινίου.

Όλοι/ες στις  συγκεντρώσεις έξω από τα Καζάνια της Oil-One.

Παρασκευή 4 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι

Σάββατο 5 Μαΐου στις 7μ.μ.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos