ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2η ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ Oil-One

 

 

Πειραιάς 26/3/2018

 

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου στα δημοτικά σχολεία της Χαραυγής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων που κάλεσε ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «η Πρόοδος» με σκοπό την παραπέρα οργάνωση του αγώνα για την απομάκρυνση των επικίνδυνων και ρυπογόνων καζανιών της Oil-One από κατοικημένες περιοχές.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των συλλόγων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής (Α’ Πειραιά Ρήγας Φεραίος , Κερατσινίου – Περάματος Ν. Πλουμπίδης, Νίκαιας και Σαλαμίνας), εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων (1ου και 2ου Δ.Σ. Δραπετσώνας, 12ου ,  13ουυ και 21ου Δ.Σ. Κερατσινίου, 13ου Νηπιαγωγείου Κερατσινίου, 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου), η Ένωση Γονέων Κερατσινίου, ο πολιτιστικός σύλλογος Τερψηχώρος και ο αθλητικός σύλλογος ρυθμικής Δραπετσώνας. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης συλλογικότητες  και μεμονωμένοι πολίτες καθώς  και η δημοτική αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χρ. Βρεττάκο.

 

Η συζήτηση ξεκίνησε με  ένα σύντομο απολογισμό της μέχρι τώρα δράσης μας και με την επισήμανση ότι όχι μόνο δεν υπάρχει καμία κυβερνητική δέσμευση για την απαλλαγή των κατοίκων της περιοχής από τους κινδύνους και τη μόλυνση που προκαλούν τα καζάνια, αλλά ότι στην τελευταία μας παράσταση διαμαρτυρίας υποχώρησε από την υπόσχεση για την ανάκληση της άδειας εμπορίας της εταιρείας. Στη συνέχεια κατατέθηκε η πρόταση του Δ.Σ. του συλλόγου μας για την από κοινού πραγματοποίηση κινητοποίησης την Παρασκευή 27 Απριλίου. Από την πλευρά πολλών φορέων ακούστηκαν ιδέες για την καλύτερη οργάνωση και τη διεύρυνση της συγκεκριμένης κινητοποίησης (π.χ. διεύρυνση της κινητοποίησης σε διήμερο κινητοποιήσεων για να μπορέσουν να πάρουν μέρος και εργαζόμενοι κάτοικοι της περιοχής που δουλεύουν, στάση εργασίας των εκπαιδευτικών στο τέλος της σχολικής ημέρας έτσι ώστε να στηριχθεί η συμμετοχή των γονέων μαζί με τα παιδιά τους στην πορεία).

Στο τέλος της συζήτησης συμφωνήθηκε η ανάληψη ενημερωτικών πρωτοβουλιών με διανομή κειμένου, ανάρτηση πανό στα σχολεία και σε επίκαιρα σημεία της πόλης καθώς και η επανεκτύπωση της αφίσας που ήδη έχει κυκλοφορήσει από τα εκπαιδευτικά σωματεία.  

 

Τέλος οι προτάσεις και οι ιδέες για την κινητοποίηση της 27ης Απριλίου θα συζητηθούν στα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων μέχρι το τέλος Μαρτίου έτσι ώστε οι αποφάσεις να ληφθούν έγκαιρα και να εξασφαλιστούν οι όροι της καλύτερης οργάνωσης της.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos