Μ Ε Ν Τ Α Κ Η Σ  Τ Α Σ Ο Σ ΑΙΡΕΤΟΣ Π.Υ.Σ.Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

(ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)

 

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΤΗ ΔIEYΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Πειραιάς  20- 06 - 2017

 

Η επιλογή των διευθυντών των σχολείων γίνεται σε μια περίοδο που εφαρμόζονται τα τρία προηγούμενα μνημόνια και σχεδιάζεται η υλοποίηση του τέταρτου μνημονίου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κινείται στον ίδιο δρόμο με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις: ψηφίζει και εφαρμόζει μνημόνια, συνεχίζει τη λιτότητα, ξεπουλάει τα δημόσια αγαθά.

Στην εκπαίδευση προωθεί την αξιολόγηση ξεκινώντας από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Ο νέος νόμος επιλογής των διευθυντών αφενός μηδενίζει το ρόλο του συλλόγου διδασκόντων αφετέρου αποκλείει τους αναπληρωτές από τη διαδικασία. Στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο νόμο Διαμαντοπούλου (3848/2010) για την επιλογή στελεχών, νόμο που ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση είχε δεσμευτεί ότι θα καταργήσει.

Είναι προφανές ότι κρύβεται πίσω από την απόφαση του ΣτΕ για να εκμηδενίσει τη συμμετοχή των συλλόγων διδασκόντων στη διαδικασία επιλογής των διευθυντών. Δεκάδες νόμοι έχουν κριθεί αντισυνταγματικοί αλλά αυτό δεν απέτρεψε την κυβέρνηση να τους εφαρμόζει.

Σύμφωνα με τα παραπάνω αλλά και με οδηγό την αγωνία για ενότητα των συλλόγων διδασκόντων, ενότητα απαραίτητη στις μάχες που θα ακολουθήσουν ενάντια στην αξιολόγηση και την προσπάθεια συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου δηλώνω ότι:

Θα ελέγχω, θα αποκαλύπτω και θα καταγγέλλω οποιαδήποτε προσπάθεια υποστήριξης «ημετέρων» και παραβίασης κανόνων αξιοκρατίας.

 

Θα κρατήσω την ίδια στάση απέναντι σε όλους τους υποψήφιους βάζοντας άριστα σε όλους εκτός από εκείνους που έχουν καταγγελθεί από το σύλλογο εκπαιδευτικών ή από το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου τους.

 

Ο Αιρετός του ΠΥΣΠΕ Πειραιά

 

                    Μεντάκης Τάσος

e-proodos | ΑΡΧΙΚΗ
e-proodos | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" | e-proodos