ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Καλούμε σε διαδικτυακή συνάντηση -ιδιαίτερα τις συναδέλφους Νηπιαγωγούς- τη Δευτέρα 18/01/2021 στις 6.00 μ.μ. Στη συνάντηση θα παραστεί και θα παρέμβει εκπρόσωπος του Συντονιστικού Νηπιαγωγών.

Με έκπληξη πληροφορούμαστε από τον Τύπο την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για μια ακόμη αύξηση του ωραρίου των νηπιαγωγείων και των νηπιαγωγών.

Σύμφωνα με τη νέα Υπουργική απόφαση «Τροποποίηση ώρας αποχώρησης νηπιαγωγείου» (ΦΕΚ 83 /Αρ.Φ7/3625/Δ1/15-1-21Αρ.Φ7/3625/Δ1) τα παιδιά θα αποχωρούν από το Νηπιαγωγείο στις 13.10.

Οι σύλλογοι διδασκόντων ήδη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν αποφασίσει και διαμορφώσει τον τρόπο προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών με γνώμονα:

Το ωράριο λειτουργίας των νηπιαγωγείων

• Το διδακτικό ωράριο των νηπιαγωγών

•Τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε σχολικής μονάδας (συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία, μη συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία, αριθμό εισόδων, αριθμό τμημάτων, μεταφορά μαθητών με λεωφορεία-ταξί, απόσταση από όμορα δημοτικά κ.ά.) και φυσικά με βάση την ασφάλεια των παιδιών

Τη δημιουργία συνθηκών για την αποφυγή του συνωστισμού γονέων κηδεμόνων έξω από τις σχολικές μονάδες.

Το διδακτικό ωράριο των νηπιαγωγών τα τελευταία χρόνια αυξάνεται σταδιακά άλλοτε κατά ένα τέταρτο, και άλλοτε κατά μισή ώρα, με τελευταία την αύξηση κατά μια διδακτική ώρα. Λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών που επικρατούν στο Νηπιαγωγείο, οι Νηπιαγωγοί είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, αλλά και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος (καθημερινή εφημερία) και κατά τη διάρκεια προσέλευσης και αναχώρησης των νηπίων.  Άρα ο συνολικός διδακτικός χρόνος αρχίζει να λογίζεται από την ώρα προσέλευσης των νηπίων, εκτείνεται κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και τελειώνει με τη λήξη του χρόνου αποχώρησης τους. Στις περιπτώσεις μάλιστα που ασκούν και διοικητικά καθήκοντα, το πραγματικό εργασιακό ωράριό τους ξεπερνάει κατά πολύ τις 6 ώρες.

Καλούμε άμεσα τη ΔΟΕ να αποφασίσει για τη μη εφαρμογή της και να καλέσει τους συλλόγους διδασκόντων των νηπιαγωγείων να συνεχίσουν το πρόγραμμά τους και την αποχώρηση των παιδιών όπως ήδη έχουν αποφασίσει.

Καλούμε σε διαδικτυακή συνάντηση – ιδιαίτερα τις συναδέλφους Νηπιαγωγούς- τη Δευτέρα 18/01/2021 στις 6.00 μ.μ. για να συντονίσουμε τη δράση μας και να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις του Συλλόγου.

Στη συνάντηση θα παραστεί και θα παρέμβει εκπρόσωπος του Συντονιστικού Νηπιαγωγών.

Η διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/85216463806?pwd=V3A5V3NYVHlRTXk1ZW9RMWJMUDEvZz09

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 18/1/2021 6 μ.μ.
Meeting ID: 852 1646 3806
link: https://us02web.zoom.us/j/85216463806?pwd=V3A5V3NYVHlRTXk1ZW9RMWJMUDEvZz09

Αν δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει το zoom, θα σας ζητήσει να το εγκαταστήσετε. Αυτό θα πάρει 2-3 λεπτά της ώρας. Μην το εγκαταστήσετε τελευταία στιγμή, για να κάνετε και μια δοκιμή. Κάνετε αποδοχή στη χρήση του μικροφώνου και της κάμερας. Συμπληρώνετε το όνομά σας. Αν σας ζητηθεί κωδικός, συμπληρώνετε τον παρακάτω
Passcode: 811195