ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

Για τρίτη φορά τους τελευταίους 10 μήνες, η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας ανακοίνωσαν το άνοιγμα των σχολείων. Όλος αυτός ο χρόνος, θα έπρεπε να έχει αξιοποιηθεί για να παρθούν μέτρα ουσιαστικά για το άνοιγμα των σχολείων ώστε αυτό να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή υγειονομική ασφάλεια.

Για μια ακόμα φορά όμως, όπως και τον Ιούνιο, όπως και το Σεπτέμβριο, έτσι και τώρα, εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα δίκαια αιτήματα, που ήδη από τον περασμένο Μάιο, όλη η εκπαιδευτική κοινότητα έχει διατυπώσει και διεκδικήσει.

Αντί να ικανοποιήσουν τα αιτήματα για μείωση των μαθητών στα τμήματα με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων αιθουσών που υπάρχουν (είναι εκατοντάδες σε όλη τη χώρα), για διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ, για πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, έχουν επιδοθεί σε μια επικοινωνιακού τύπου διαχείριση της πανδημίας επιστρατεύοντας μάλιστα και μερίδα «ειδικών» ώστε να ντύσουν με επιστημονικοφανή τρόπο τις απαράδεκτες και επικίνδυνες για την υγεία μας, επιλογές τους.

Όλους αυτούς τους μήνες, τα μοναδικά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας είναι μια υπερμεγέθης μάσκα για τα παιδιά (ακόμα περιμένουμε το σωστό μέγεθος) και ένα παγουρίνο που χωράει δυο γουλιές νερό! Όλα τα υπόλοιπα μέτρα είναι μέτρα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, τα πράττουν όλοι οι εκπαιδευτικοί χωρίς να έχουν κάποια υπόδειξη από το Υπουργείο (διαφορετικές είσοδοι όπου είναι εφικτό, αερισμός στις αίθουσες, αποστάσεις στα διαλείμματα, κλπ).

Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας να ανοίξουν τα σχολεία είναι τρόπος που αργά ή γρήγορα θα φέρει εκ νέου το κλείσιμό τους με καταστροφικές συνέπειες πρώτα και κύρια για τα παιδιά. 

Επιπλέον, αρνείται συνεχώς να συναντηθεί με τη ΔΟΕ ώστε να τεθούν όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι επιτακτική η ανάγκη και να λάβουμε επιτέλους απαντήσεις και λύσεις που δεν θα υποτιμούν τη νοημοσύνη εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με την υγεία τη δική μας και των μαθητών μας.

Ζητάμε Ανοιχτά, αλλά ασφαλή σχολεία με άμεσα μέτρα :

  1. Αραίωση, μέχρι 15 μαθητές ανά τμήμα έστω και με βάρδιες αρχικά,
  2. Καθαριότητα, πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας
  3. Προσαρμογή των ωρολόγιων και αναλυτικών προγραμμάτων με στόχο την εξασφάλιση της ψυχικής υγείας και της κοινωνικότητας των μαθητών, καθώς και τη διδασκαλία των κομβικών περιεχομένων κάθε τάξης.
  4. Δημόσιο και δωρεάν εθνικό σύστημα υγείας για όλους με γενναία χρηματοδότηση. Μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση του ιού. Εμβόλιο για όλους και όλες που επιθυμούν να το κάνουν.

Καλούμε τη ΔΟΕ, να πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προώθηση των αιτημάτων αυτών: Μέτωπο με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς της εκπαίδευσης, της υγείας και των συγκοινωνιών. Μαζικές διαδικτυακές συνελεύσεις και διαμαρτυρίες.  

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά “Η Πρόοδος” πανό με το σύνθημα “ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ” έχουν αναρτηθεί στα σχολεία ευθύνης του. Το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

5o Δημοτικό Πειραιά
6ο Δημοτικό Πειραιά
9ο Δημοτικό Πειραιά
11ο Δημοτικό Πειραιά
22ο Δημοτικό Πειραιά
23ο Δημοτικό Πειραιά
27ο Δημοτικό Πειραιά
30ο Δημοτικό Πειραιά
32ο Δημοτικό Πειραιά
33ο Δημοτικό Πειραιά
34ο Δημοτικό Πειραιά
40ο Δημοτικό Πειραιά
41ο Δημοτικό Πειραιά
43ο Δημοτικό Πειραιά
50ο Δημοτικό Πειραιά
54ο Δημοτικό Πειραιά
17ο Νηπιαγωγείο Πειραιά
previous arrow
next arrow
 
Shadow