ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ Oil-One ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Πειραιάς 8/11/2019

Αναβλήθηκε για τις 14 Φεβρουαρίου 2020 η εκδίκαση της αγωγής της εταιρείας Oil-One σε βάρος του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο εκατοντάδες πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας συμμετείχαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε και απαίτησαν να φύγουν τα καζάνια από την περιοχή και να σταματήσει κάθε δίωξη γι’ αυτό το θέμα. Μεταξύ των συγκεντρωμένων δεκάδες ήταν οι εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου. Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στο κάλεσμα του συλλόγου και δηλώνουμε ότι, για μια ακόμα φορά, ο σύλλογός μας θα αναλάβει πρωτοβουλίες μέσα κι έξω από τα σχολεία για να αναπνέουμε καθαρό αέρα στην πόλη μας.

Η αγωγή της Oil-One, συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη, κατά του δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου δεν θα μας παραλύσει. Με την αγωγή αυτή η εταιρεία ζητάει 500 χιλιάδες ευρώ από το δήμαρχο και διεκδικεί την προσωποκράτησή του για ένα χρόνο. Πρόκειται περί εκφοβισμού που δεν θα περάσει. Αντίθετα. Μας πεισμώνει. Η αγωγή εναντίον του δημάρχου, είναι επίθεση στο πρόσωπο καθενός από εμάς, αφού όλοι εμείς επανειλημμένα ζητήσαμε την απομάκρυνση των καζανιών. Όλοι μαζί θα παλέψουμε ενωμένοι όχι μόνο για να απαλλαχθεί ο δήμαρχος από τις δικαστικές περιπέτειες, αλλά και για να καθαρίσουμε τον αέρα που αναπνέουμε.  Με κεντρικό και κυρίαρχο στόχο την απομάκρυνση των εργοστασίων και την απόδοση όλης της περιοχής των Λιπασμάτων στο λαό της περιοχής, ο αγώνας μας θα απομονώσει αυτούς που υποτιμούν τις ζωές μας και ζητάνε την τιμωρία και την φυλάκιση μας.  

  • Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων!
  • Αλληλεγγύη στον διωκόμενο δήμαρχο!
  • Ανάκληση όλων των αδειών λειτουργίας και εμπορίας της OilOne!
  • Σαφές χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση της OilOne  και των άλλων ρυπογόνων εγκαταστάσεων (Lafarge, δεξαμενών ΕΛΠΕ) από την πόλη!
  • Όχι τα καζάνια, ναι στη ζωή!
  • Απόδοση του χώρου των πρώην Λιπασμάτων στο λαό!

ΕΞΩ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.