ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΣΚΕΨΗ (21/11/19)

Με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την τοποθέτηση αιθουσών στα 9ο και 11ο Δημοτικά σχολεία Πειραιά

Πειραιάς 2411/2019

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 21/11, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» σύσκεψη με τους συλλόγους γονέων, τους εκπαιδευτικούς των 9ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Πειραιά και με τις συναδέλφους Νηπιαγωγούς που εργάζονται στα 11ο – 27ο & 51ο Νηπιαγωγεία Πειραιά.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η απόφαση της ΚΤΥΠ για εγκατάσταση δυο λυόμενων προκατασκευασμένων αιθουσών στην αυλή των παραπάνω σχολείων. Κοινό τόπο αποτέλεσε η στήριξη της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής με την ταυτόχρονη απαίτηση για βελτίωση των όρων που αυτή παρέχεται.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η υλοποίηση αυτής της απόφασης. Στα συγκεκριμένα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία φοιτούν ήδη περισσότεροι από 600 μαθητές και ο περαιτέρω περιορισμός της αυλής με την ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των μαθητών θα δημιουργήσει ακόμη σοβαρότερα προβλήματα τόσο στη μαθησιακή διαδικασία όσο και στην ασφάλειά τους.

Εκφράστηκε η ομόθυμη θέληση όλων των παρευρισκόμενων να συμβάλουν με ενωτικό τρόπο στην ανατροπή αυτής της απόφασης. Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται η ανάληψη πρωτοβουλιών και η διοργάνωση κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα προτείνεται:

  • Έκδοση κοινού κειμένου το οποίο θα συγκεντρώσει τις υπογραφές των γονιών και των εκπαιδευτικών των παραπάνω σχολείων.
  • Συνάντηση αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών και γονέων με τη Δημοτική Αρχή του Πειραιά και με τον Διευθυντή ΠΕ Πειραιά. Στις συναντήσεις αυτές θα ζητηθεί, τόσο ο Δήμος όσο και η Διεύθυνση Πειραιά να επαναεπιβεβαιώσουν τη θέση τους για την εγκατάσταση των λυόμενων προκατασκευασμένων αιθουσών σε παρακείμενο οικόπεδο (Σαλαμίνος 175).
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΚΤΥΠ. Η παράσταση προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.
  • Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας εφόσον οι παραπάνω κινητοποιήσεις δεν έχουν αποτέλεσμα.

Διεκδικούμε:

  • Ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων
  • Ενοικίαση κτηρίων στην περιοχή για να στεγαστούν εκεί τα νηπιαγωγεία.
  • Τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών στο οικόπεδο της οδού Σαλαμίνος.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.