ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Προς τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της εφορευτικής επιτροπής, που ορίστηκε από τη Δ/νση Π.Ε. Πειραιά, για τη διενέργεια των «εκλογών» ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική «ψηφοφορία».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» απευθύνεται στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς Στεφανόπουλο Θεόδωρο, Αγκοπιάνη Καλλιόπη και Εξαδακτύλου Ελένη καθώς και στους διοικητικούς υπαλλήλους Παναγιωτίδου Ελισάβετ, Μαριού Μαρία και Σκούρτη Δημήτριο που ορίστηκαν μέλη της εφορευτικής επιτροπής των «εκλογών» για το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πειραιά και τους καλεί να παραιτηθούν συμπορευόμενοι με τη σύσσωμη εναντίωση του κλάδου των εκπαιδευτικών στη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική «ψηφοφορία».

Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζει τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που καλούν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών να παραιτηθούν παρέχοντάς τους συνδικαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Συναδέλφισσες/φοι,

η στάση όλων κρίνεται. Έχουμε χρέος και ευθύνη να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο τις δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων μας, το θεσμό του αιρετού και των συλλογικών μας θεσμικών οργάνων. ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να αγνοεί και πολύ περισσότερο να αντιστρατεύεται τις αποφάσεις των συλλόγων και της Ομοσπονδίας και ταυτόχρονα να θεωρεί πως μπορεί να εξακολουθεί να συμμετέχει στη ζωή και τις αποφάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και των σωματείων του.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.