ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δεν “ανοίγουμε” και δεν ενεργοποιούμε τον ηλεκτρονικό κωδικό ψηφοφόρου

Η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική. Αν οποιοσδήποτε ισχυριστεί ή υπαινιχθεί το αντίθετο, ψεύδεται!

Συναδέλφισσες/φοι,

η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, παρά τη σύσσωμη αντίδραση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΔΟΕ- ΟΛΜΕ) και την καθολική απόσυρση των ψηφοδελτίων όλων των παρατάξεων σε όλη τη χώρα, εξακολουθεί να μεθοδεύει τη διεξαγωγή των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ – AΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ) για το Σάββατο 7 Νοεμβρίου με ηλεκτρονική “ψηφοφορία”.

Η εμμονή της υπουργού να πραγματοποιήσει τις εκλογές με υποψήφιους που έχουν αποσυρθεί και δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία θα ήταν για γέλια – βγαλμένη από σενάριο ταινίας των Monty Python – αν δεν είχε στόχο να διαλύσει τα σωματεία και τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, αν δεν επιδίωκε για να απαξιώσει κάθε συλλογική έκφραση και δράση. Οι υπόρρητες επιδιώξεις της κυρίας Κεραμέως γίνονται πιο φανερές αν κανείς σκεφτεί ότι, ενώ με μανία επιμένει στην διεξαγωγή των εκλογών, την ίδια ώρα σε όλους τους άλλους κλάδους του δημοσίου οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αναβάλλονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Η απόφαση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την πανδημία, αφού οι εκλογές θα μπορούσαν να μετατεθούν σε χρόνο που οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέπουν, όπως γίνεται αυτήν την περίοδο με όλες τις αρχαιρεσίες και τις Γενικές Συνελεύσεις, συλλόγων, σωματείων και συνδικάτων.

Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος, δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου, δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων.

Συναδέλφισσες/φοι,

Τις επόμενες μέρες θα λάβετε από τη διοίκηση ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα σας καλεί να συμμετέχετε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και θα σας ενημερώνει ότι σύντομα θα λάβετε νέο μήνυμα στο οποίο θα εμπεριέχεται ο σύνδεσμος με τον οποίο θα ψηφίσετε στις ηλεκτρονικές εκλογές. ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΑ. ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΙΚΗ «ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ» ΤΟΥΣ.

Η συμμετοχή είναι προαιρετική. Αν οποιοσδήποτε ισχυριστεί ή υπαινιχθεί το αντίθετο, πολύ απλά ψεύδεται. Άλλωστε, η ηλεκτρονική «ψηφοφορία» διεξάγεται σε μη εργάσιμη ημέρα.

  • Καλούμε τα μέλη του συλλόγου μας που ορίστηκαν από την Δ/νση Π.Ε. Πειραιά μέλη εφορευτικών επιτροπών ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ άμεσα και τους παρέχουμε συνδικαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις για συμμετοχή στη διαδικασία.
  • Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ από τη διαδικασία, για να δώσουμε μια συντριπτική απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης και στα σχέδια που μας θέλουν φιμωμένους, υποταγμένους και άβουλους.

Η στάση όλων κρίνεται. Έχουμε χρέος και ευθύνη να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο τις δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων μας, το θεσμό του αιρετού και των συλλογικών μας θεσμικών οργάνων. ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να αγνοεί και πολύ περισσότερο να αντιστρατεύεται τις αποφάσεις των συλλόγων και της Ομοσπονδίας και ταυτόχρονα να θεωρεί πως μπορεί να συμμετέχει στη ζωή και τις αποφάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και των σωματείων του.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.