Ψήφισμα: Να σταματήσει άμεσα η δίωξη του προέδρου του ΕΚΠ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «ΠΡΟΟΔΟΣ» καταγγέλει την δικαστική δίωξη του προέδρου του ΕΚΠ και του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκου Μπεκρή που οδηγείται στα δικαστήρια με αφορμή τον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στις προβλήτες 2 & 3 της COSCO από τις 25 ως τις 31 Οκτωβρίου του 2021, με την οποία απαιτούσαν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς. Μέρες που οι εργαζόμενοι θρηνούσαν τον συνάδελφό τους Δημήτρη Δαγκλή για το θάνατο που οποίου ευθύνεται η αντεργατική κυβερνητική και εργοδοτική πολιτική.

Η εργοδοσία αξιοποιώντας το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο οδηγεί συνδικαλιστές και εργαζόμενους στα δικαστήρια, αντιμετωπίζοντας τους σαν κοινούς εγκληματίες. Προσπαθούν να χτυπήσουν τα σωματεία και να σπείρουν παντού το φόβο απολύοντας εργαζόμενους. Το τελευταίο διάστημα η τρομοκρατία έχει ενταθεί. Πέρα από τη δίωξη του προέδρου του ΕΚΠ, διώκεται κι ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΠ και Προέδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος, ενώ ήδη μετράμε δυο απολύσεις συνδικαλιστών, σωματείων μελών του ΕΚΠ, του Μανώλη Γρίμμα, Προέδρου του σωματείου εργαζομένων της ΠΕΙΦΑΣΥΝ και του Νίκου Ντούσκα Γ. Γραμματέα του σωματείου ΣΕΟΔ από την εταιρεία Foodling.

Δεν μας τρομοκρατούν, δεν μας φοβίζουν. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.  Αντιπαλεύουμε την πολιτική που έχει γεμίσει με «νέα Τέμπη» τους εργασιακούς χώρους. Παίρνουμε δύναμη από την συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις τις 28 Φλεβάρη, από τους αγρότες και τους φοιτητές.

Ο Σύλλογός μας στηρίζει την κινητοποίηση που καλεί το ΕΚΠ τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 09:00 στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά (Σκουζέ 3-5), ενάντια στην προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.