ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΗΛΙΑ ΣΜΗΛΙΟ

Αυταρχικό, αστυνομικό κράτος, κράτος τρόμου και καταστολής: έτσι θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη χιλιάδων λαού, η μέρα μνήμης, τιμής και αγώνα των 47 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Χιλιάδες λαού, εργαζομένων, νεολαίας και δημοκρατικών πολιτών σε συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη Ελλάδα τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου και διακήρυξαν ότι αποτελούν παρακαταθήκη για τα αιτήματα και τους αγώνες του σήμερα.

Στην πορεία της Θεσσαλονίκης σε μια πορεία αγωνιστικής μνήμης, όπου τηρήθηκαν με συνέπεια όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, οι διαδηλωτές βρέθηκαν εντελώς αναίτια και χωρίς την παραμικρή αφορμή περικυκλωμένοι από εκατοντάδες αστυνομικούς, άνδρες της ασφάλειας και των ΜΑΤ.  Οι δυνάμεις καταστολής καταστρατηγώντας κάθε κανόνα δημόσιας υγείας, αφού σταμάτησαν την πορεία, μετέτρεψαν την οδό Τσιμισκή σε μαζικό κρατητήριο.

Συνέλαβαν, εντελώς αναίτια,  διαδηλωτές, ανάμεσά τους το  δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, γραμματέα του Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου εκπαιδευτικών  Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την αστυνομία για την χουντικής έμπνευσης δράση τους και τις κατασκευασμένες κατηγορίες προς τους συλληφθέντες. Καταγγέλλουμε την επιβολή των οικονομικών προστίμων και ιδιαίτερα την επιβολή του πρόστιμου των 3000 ευρώ στον συνάδελφο Ηλία Σμήλιο, επιπλέον του προστίμου των 300 ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε μετά τη σύλληψή του προκειμένου να την δικαιολογήσει αλλά και να στοιχειοθετήσει την κατηγορία σε βάρος του.

Ο συλλογικός αγώνας για δικαιοσύνη, υγεία, παιδεία, τροφή και στέγη είναι μονόδρομος απέναντι σε ένα κράτος που εργαλειοποιεί τον κορωνοϊό για να περάσει τα πιο αντιδραστικά μέτρα στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Όλοι μαζί, θα νικήσουμε.

Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή όλων των συλληφθέντων και του συναδέλφου μας Ηλία Σμήλιου από κάθε δίωξη και την ακύρωση του προστίμου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ